Het is nog steeds winter: breng kleur in je interieur met bloemen

Het is ondertussen maart, maar de winter is nog steeds in het land... en we hebben het niet alleen koud, we missen ook kleur en frisse buitenlucht...
Er bestaat een remedie voor deze sombere dagen... bloemen! Want met bloemen halen we zowel kleur als de natuur in huis. Ondanks het feit dat het weerkundig bijna lente is, zijn we in maart nog altijd veel binnenshuis en daarom is de connectie met de natuur - via bloemen - nog steeds belangrijk.

Zoals gezegd brengen we met bloemen kleur in ons huis, maar ook aangename geuren. En voor wie er mocht aan twijfelen, bloemen helpen wel degelijk tegen zwaarmoedigheid en depressie en dat is wetenschappelijk bewezen.
Kleur in ons interieur brengen kunnen we dankzij bloemen op veel verschillende manieren: we kunnen kiezen voor tinten die in harmonie zijn met de overheersende kleuren in ons interieur, of we kunnen kiezen voor kleuren die helemaal contrasteren met ons interieur, en zo voor een meer eigenzinnige touch. En die keuzes kunnen we doortrekken naar de stijl van bloemen: puur, romantisch, landelijk, ... Zolang we maar plezier beleven aan ons interieur en de sombere tijd van het jaar door de kleurenpracht even vergeten. En waar we in de zomer al bijzonder blij zijn met een mooie bloemenruiker, heeft een mooi boeket bloemen op een wintertafel hetzelfde effect, maar dan dubbel!

Wanneer we 's winters bloemen in huis halen, moeten we ervoor zorgen dat we ze beter weg houden uit de warmte en liefst niet in de buurt van de verwarming of de kachel zetten. Daarnaast is het belangrijk dat we het water - liefst leidingwater - meer dan eens verversen, want 's winters hebben bloemen nog meer dan anders proper water nodig. En bij Davy van Passie Voor Bloemen kunnen we ongetwijfeld terecht voor nog meer tips om het kleur in ons interieur langer te bewaren in de winter.

En... wie 's winters graag een bloemetje heeft, vindt het des te plezanter om deze aan huis geleverd te krijgen... het is maar dat de attente mannen onder ons het weten (en naar handelen).

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.